top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Backer Michel

Als huwelijksfotograaf heb je van die dagen...

Als huwelijksfotograaf ken je ze wel, midden in de nacht word je wakker, drijfnat van het zweet. Morgen heb je een zoveelste huwelijk maar je vergat je fototoestel, de geheugenkaart smelt weg in je toestel, je wekker ging niet af en je moest al twee uur eerder al bij de ouders van de bruid zijn, je laat je toestel vallen al bij de eerste momenten die je zou gaan vastleggen, nee het zal toch niet waar zijn! Helemaal niet... dat soort nachtmerries zijn me nooit overkomen in mijn slaap noch bij mijn koppeltjes dus geen schrik hoor. Ik ben gewoon die goedlachse trouwfotograaf die jullie moeten kiezen.

Huwelijksfotograaf getuige van een mooi momentje met mama en papa.
Trouwmomentje met mama en papa

Begin juli ging ik naar mijn volgende koppeltje, dit keer naar Geraardsbergen. Twee mooie mensen, Tineke en Dave. Ze zijn bestemd voor elkaar, iets wat me duidelijk was bij onze eerste kennismaking. Bij aankomst bij de ouders van de bruid, een ontzettend zenuwachtige bruid zoals ik ze maar zeer weinig tegen kom. Het ene rokertje volgt het andere in sneltempo op. Twijfels steken de kop op of ze er wel mooi genoeg uitziet om aan deze dag te beginnen. En ik kan je zeggen dat ze er geweldig uitzag thans. Na iedere minuut te hebben afgeteld is het grote moment aangebroken om haar bijna echtgenoot te zien. Een emotioneel momentje neemt al een deel van de zenuwen weg. Het gaat richting stadhuis op de plaats waar Manneke Pis onophoudelijk zijn plasje doet. Ook hier valt de liefde en de vriendschap tussen hen zo op te merken. De sterke band die ze met ouders, familie en vrienden hebben valt op bij iedere omhelzing die ze in ontvangst nemen na elkaar het "ja" woord te hebben gegeven. Het is mooi om te zien hoe sommige mensen toch met elkaar omgaan.

Trouwfotograaf bij een gelukkig koppeltje
De kus na het "ja" woord...

Voor hun reportage gaan we richting een steengroeve. We worden er opgewacht door de beheerder, hij zal voorop rijden met ons naar de mooiste delen. Helaas blijkt al vrij snel dat mijn wagen hier niet voor gemaakt is, ik kan hem dan ook enkel laten staan en de weg vervolgen samen met mijn koppeltje en de vriendelijke man met de terreinwagen. Een prachtige locatie ligt hier verscholen.

Iets voor unieke huwelijksreportages...
Trouwreportage in een steengroeve

Na een geslaagde reportage gaat het richting feestzaal waar we op de rest van hun vrienden en familie wachten. Afsluiten doen we met een emotionele openingsdans. Ik had na een dag als deze en de warmte die ze in zich dragen eigenlijk ook niets anders verwacht. Gelukkig heb ik mijn Nikon camera om mijn trots achter weg te steken en de openingsdans vast te leggen. Tineke & Dave, ik wens jullie nog het allerbeste samen. Wat een geweldige mensen zijn jullie allemaal.

Openingsdans huwelijksfotograaf
Openingsdans trouwreportage

235 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page