top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Backer Michel

Een huwelijk met COVID-19

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2021

Trouwen tijdens Corona. Ik praat de laatste dagen niet graag meer over het onderwerp Corona. Helaas beïnvloed het op die manier ons leven dat ik er ook niet rond kan. Dat gewone griepje heeft ons en veel anderen zowel emotionele als economische zorgen gebracht. De toekomst heeft er voor onze generatie nooit zo onzeker uitgezien. En misschien zullen de komende maanden en mogelijks jaren er heel anders gaan uitzien dan we voorheen hadden gedacht en gehoopt. Zal de onzichtbare sluipschutter van ons leven ooit worden verdreven of gaan we steeds rekening moeten houden met zijn mogelijke aanwezigheid. Het is iets waar we misschien nooit het antwoord op zullen kennen. Het staat wel vast dat we aan de start van een moeilijke periode staan.



Misschien hebben jullie knopen moeten doorhakken de voorbije weken wat betreft jullie huwelijk. Mogelijks komt de data van jullie huwelijk lelijk in het gedrang naar aanleiding van de maatregelen die zijn getroffen de voorbije tijd. Voor veel koppels die reeds heel veel tijd hebben geïnvesteerd is dit een emotioneel zware periode. De datum waar jullie al heel lang naar uitkeken is mogelijks vervlogen en uitstel is een enige oplossing in vele gevallen. Ook voor mij als huwelijksfotograaf is dit een zeer bedroevende situatie. De huwelijken waar ik samen met jullie zo naar uitkeek komen allemaal in vraag te staan. We gaan dan ook samen met zijn allen naar oplossingen moeten zoeken en het samen aanpakken. We zijn een gehele sector die lam is geslagen. Van feestzaal tot DJ, van juwelier tot kapper, we hebben allemaal hetzelfde probleem en hetzelfde doel, jullie dagen alsnog redden, op de huidige datum of op een alternatieve, dat gaat de komende weken duidelijk worden.


Wees op tijd met het zoeken naar mogelijkheden. Sta bijvoorbeeld ook open voor alternatieven. Misschien wilde je vroeger per se op een zaterdag trouwen, maar blijkt dat nu niet meer haalbaar met de feestzaal, de catering of één van de zovele schakels in het hele gebeuren rond trouwen. Deze lastige periode vraagt om creativiteit en flexibiliteit. Houd in gedachten dat het belangrijkste is dat het een mooie dag wordt en dat jouw geliefden er in goede gezondheid bij kunnen zijn. Misschien is trouwen in de zomer fijn maar ook de winter heeft zijn charme.



Als huwelijksfotograaf zal ik jullie zo goed mogelijk proberen behelpen. Vergeet echter niet dat dit er vandaag meer zijn dan de voorbije jaren gezien de situatie. Het is dan ook fijn om tijdig op de hoogte gebracht te worden wanneer jullie beslissen om de datum te veranderen. Ik hoor bij de meeste leveranciers die betrekking hebben tot het huwelijk dat ze opgeschoven data proberen in te plannen tussen september 2020 en maart 2021. Er vanuit gaan dat er tegen die periode al een verbetering is van de situatie natuurlijk. Je zal je mogelijks afvragen waarom niet naar later 2021? Dat komt omdat ze anders een geheel boekjaar verliezen. Iets wat voor vele zaken de ondergang zou kunnen betekenen als men voor de rest van het jaar geen inkomsten meer zou kunnen verwerven. Verder mag je ook niet vergeten dat heel wat koppels reeds een datum in 2021 vast hebben komen te leggen. Zij beslaan op die manier ook reeds een groot deel van de agenda volgend jaar.



Wat er ook gebeurt, blijf er in geloven … jullie dag zal komen en wanneer dat gebeurt zal het een extra betekenis aan deze mooiste dag van jullie leven geven. Jullie feest zal nog romantischer zijn, jullie gasten nog enthousiaster en hun dansmoves nog indrukwekkender.


89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page