top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Backer Michel

Uit het leven van een trouwfotograaf...

Bijgewerkt op: 13 aug. 2019

Omdat ik het niet belangrijk vind dat mijn blog over de recentste werken als huwelijksfotograaf gaat raap ik deze nog eens even op. Een huwelijk van enkele jaren terug maar eentje die me voor altijd zal bijblijven. Zonder melig te worden zoals men zou durven zeggen heb je niet met iedereen eenzelfde gevoel of band. Dat is in de samenwerkingen met de koppeltjes de afgelopen jaren ook niet anders. Maar soms heb je met bepaalde mensen wel een leuke klik. Zo was dat ook het geval bij het huwelijk van Lien & Kenneth. Lien is een vrolijke spontane jongedame met interesse in fotografie maar zonder kennis ervan. Enkele maanden voor hun huwelijk leerden we elkaar beter kennen naar aanleiding van de voorbereidingen van hun huwelijk. Ik probeerde haar wat kennis over fotografie bij te brengen en gingen her en der wat verlaten en vervallen gebouwen opzoeken. Al snel leerde ze de schoonheid ervan inzien en deelden we heel wat fijne gesprekken.


Op hun huwelijksdag begaf ik me richting Sint-Lievens-Houtem naar het ouderlijke huis van Lien. Ik trof er een heel zenuwachtige bruid aan die wat afleiding zocht bij de hond. Stress over hoe ze eruit zag voor de grote dag was helemaal niet nodig nochtans want ze zag er prachtig uit.

Wanneer je als bruid zenuwachtig bent is de hond er voor jou.
Zenuwachtige bruid verstopt achter de hond.

Zoals bij veel bruidjes is het vaak de spanning om hun toekomstige echtgenoot voor het eerst te zien die ochtend. Daarna ebt de spanning vaak weg doorheen hun dag. Eens het kleed aangetrokken kon ze de minuten aftellen. Een verlossende deurbel klinkt.

Na de opmaak een kort momentje met de huwelijksfotograaf
Een prachtige bruid aan het raam

Kenneth komt uitgedost in kostuum zijn bruid ophalen. Heel wat stress valt van hun schouders. Ze hebben elkaar goedgekeurd en de trouwdag kan nu echt van start gaan. Van stadhuis gaat het richting kerk waar heel wat familie en vrienden zijn langsgekomen om de bruid en bruidegom te kunnen aanschouwen en goedkeuren. Zoals de traditie het wil krijgen ze nog een kilo ongekookte rijst over zich heen bij het verlaten van de kerk.

Aan het einde van de kerkdienst
Stralende zon en... ongekookte rijst

Daarna gaat het naar de locatie waar ik hun huwelijksreportage zal vastleggen. Een prachtige locatie en een heel ontspannen sfeer. Na een geslaagde fotoreeks gaat hun huwelijk verder naar de feestzaal. Ingezet met een receptie en op de de woorden van John Legend, "Cause all of me Loves all of you, Love your curves and all your edges, All your perfect imperfections" gaat hun feest de nacht in en zit het er voor mij helaas op.

Prachtige locatie trouwfoto's
Huwelijksreportage


Fijn om dit vast te leggen als trouwfotograaf
Een vrolijke bruid

21 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page