top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Backer Michel

Waarom jullie huwelijksfotograaf niet de nonkel met een Camera moet zijn...


Oud analoog fototoestel
Oud fototoestel lens

Welkom bij de grote huwelijksfotografie show!


Heb je je ooit afgevraagd waarom je niet gewoon de nonkel met zijn vintage camera zou kunnen inschakelen om je grote dag vast te leggen? Nu ja, laten we even kijken waarom dat misschien niet zo'n geweldig idee is en waarom het belangrijk is om te investeren in een échte, professionele huwelijksfotograaf!


1. Een nonkel met een Camera? R.I.P. romantiek


Stel je voor: Je staat daar, stralend in je trouwjurk, terwijl je geliefde naar je kijkt met de tranen in zijn ogen... en dan hoor je plotseling een stem achter je zeggen: "Hey, kun je een beetje naar links leunen? De zon staat niet goed."

Dit kan niet echt de romantische sfeer die je in gedachten had, toch?


2. "Oeps, de verkeerde knop ingedrukt!"


Eén van de grootste voordelen van een professionele fotograaf is hun expertise. Ze weten niet alleen hoe ze die knop moeten indrukken, maar ze weten ook welke knop ze moeten indrukken, en wanneer! Met een nonkel met een camera loop je het risico dat je eindigt met een heleboel foto's van zijn duim, of nog erger, van zijn gezicht in plaats van dat van jou en je partner!


3. Kwaliteit boven kwanti... Oh wacht, waar is iedereen?


Als jullie nonkel met zijn camera bezig is, wie gaat er dan op de foto's staan? Juist, waarschijnlijk niet de nonkel! Een professionele huwelijksfotograaf weet hoe ze de juiste momenten kunnen vastleggen zonder zelf het middelpunt van de aandacht te worden. En dat is een heel belangrijke op jullie huwelijk. Net omdat hij iedereen persoonlijk kent vergeet men heel vaak waarom hij net een fototoestel mee had en loop je heel veel mooie momenten mis. Laten we eerlijk zijn, niemand wil een trouwfotoalbum vol selfies van de fotograaf of steeds dezelfde familieleden.


4. Het geheim van de kunstige foto's


Een professionele huwelijksfotograaf is als een tovenaar met een camera. Ze kennen alle trucjes van het vak om die perfecte, kunstzinnige foto's te maken die je altijd al wilde hebben. Met een oom met een camera loop je het risico dat je eindigt met foto's die meer lijken op vakantie kiekjes dan op kunstwerken. Verder werkt een professioneel fotograaf ook nog eens een selectie aan foto's verder af waardoor ze pas bij jullie afgeleverd worden als ze er perfect uitzien. Dit kost niet alleen nog heel veel uren werk (gemiddeld 95u) maar ook de nodige professionele software en hardware om dit te doen. Welke ook heel vaak een dure investering is geweest. De oude laptop van de nonkel krijgt al een beroerte van de grote files te zien.Double exposure foto van bruid en bruidegom
Dubbele opname bruid en bruidegom

5. Voorbijgaande momenten vangen


Het mooie van een huwelijksfotograaf is dat ze die vluchtige, onvergetelijke momenten kunnen vastleggen voordat ze verdwijnen als een zuchtje wind. Van de gelukkige traan die over je wang rolt tot de schattige bloemenmeisjes die stiekem snoepjes stelen bij oma, een professionele fotograaf vangt al die kostbare momenten voor de eeuwigheid.

Dus, terwijl je oom misschien geweldig is in het grillen van hamburgers op de barbecue, laat het vastleggen van je trouwdag over aan professionals. Vertrouw me, je zult er geen spijt van krijgen als je die prachtige foto's hebt om voor altijd naar terug te kijken!

14 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page